ADFÆRDS- OG HUNDETRÆNING

Om Stengaardens
Hundecenter

Om Stengaardens Hundecenter

Anette Bach Vinter

Anette er indehaver af Stengaardens Hundecenter og har mere end 20 års erfaring inden for hundeverdenen. Hun har været hundetræner i forskellige foreninger, er uddannet adfærdsrådgiver, hundeinstruktør, hundemassør samt klikker- og rally instruktør og har været ansat på flere dyreklinikker.

Vi har kursister som kommer fra hele vestsjælland. De kommer blandt andet fra Dianalund, Gørlev, Høng, Jyderup, Kalundborg, Reersø, Ruds Vedby, Slagelse og St. Fuglede. Vi tilbyder rigtig gode inde- og udendørsfaciliteter til især hundetræning af enhver art, kurser, foredrag mv.

Stengaarden er centralt beliggende i naturskønne omgivelser på Vestsjælland. Der er mindre end 20 km til Slagelse og ca. 15 minutters kørsel til Holbæk-motorvejen og Vest-motorvejen. Nørager Gods finder du ca. 1 km væk, og Nørager Skov ligger 300 meter fra Stengaarden.

Et godt hundeliv

Det er sjældent hunden der trænes – det er mennesket bag hunden der undervises og gives redskaberne til at få det mest optimale samarbejde mellem hund og ejer. Et samarbejde der er baseret på tillid og gensidig respekt, hvor du som hundeejer guider din hund gennem livet med daglige gåture, aktivering og træning.

Træningen

Træningen er baseret på positiv forstærkning dvs. vi belønner for ønsket adfærd og så vidt muligt ignorerer vi uønsket adfærd. Vi bruger som regel kun lokning med godbidder de første 3-4 gange i et træningspas, derefter bruger vi krops og håndsignaler for til sidst at kunne sætte et lydsignal på øvelsen. Selvfølgelig stadigvæk med belønninger. Hunden skal gerne selv komme frem til løsningen uden vi lokker med godbidder hele tiden. Ingen hunde og kursister er ens – det er vigtigt, at have tiden til kursisterne og derfor er der kun maks. 6 kursister på et hold.

Vores søde labrador, Alfa

Vi har Alfa, som er formel 1 labrador. Alfa skal trænes som special søg hund og vi skal til konkurrence i lydighed, rally og færdighedsprøver og ellers er han en super skøn familiehund.
Alfa er en hund med speed på og han er total på når vi træner, han er nem og er glad for både andre mennesker og hunde. Alfa har flere hunde venner han mødes med hver uge. Ofte er Alfa med når jeg har træningshold – her bruger jeg ham som demo hund til forskellige øvelser.Gode gamle Aslan

Vi mindes Aslan – 050313 – 280918

I september 2018 måtte vi desværre tage afsked med vores dejlige dreng Aslan. Aslan var en helt fantastisk hund. Han elskede at træne og han var en rigtig cirkus hund – han kunne så mange tricks og vi opnåede da også resultater både i lydighed, rally og færdighedsprøver. Vi havde ham desværre kun i 5 år, da Aslan havde fået leverkræft, men det var 5 rigtig gode år. 

Aslan er i vores hjerter – elsket og savnet.

Farvel, søde Astro

Vi mindes Astro – 110619 – 190520

I maj 2020 måtte vi desværre tage afsked med vores dejlige dreng Astro. Astro var en helt særlig hund. Han elskede at træne og var mega skarp. Der skulle ikke mange gentagelser til inden han havde lært en øvelse og hans næse var helt eminent. Han var vores stjerne men også en hund der var syg. Astro fik allerede, som 4 måneder, konstateret en tarmlidelse som ikke kunne behandles. Vi gjorde alt hvad vi kunne med special kost og diverse behandlinger, men kun 11 måneder gammel måtte vi sige farvel.

Astro er i vores hjerter – stjernen i vores liv

RING NU